Ontmenging aan het voerhek Weet u zeker dat de koeien niet selecteren aan het voerhek? En lukt het u de mineralen goed door het rantsoen te mengen? Wanneer dit niet gebeurd heeft het mengen van mineralen door het rantsoen minder toegevoegde waarde. Als u mineralen voert is het de bedoeling dat alle koeien de juiste dosering binnenkrijgen. Selectie aan het voerhek moet daarom voorkomen worden.

Voorkomen van selectie aan het voerhek
Selectie aan het voerhek kan veel geld kosten omdat elke koe per dag een ander rantsoen binnen krijgt. Voor bijvoorbeeld pas afgekalfde koeien is het belangrijk dat ze alle voedingsstoffen binnen krijgen, dit draagt bij aan een goede opstart. Wanneer de koeien niet kunnen selecteren wordt het voer efficiënter benut en kan ook de melkproductie positief beïnvloedt worden. Als de koeien bij elke hap voer dezelfde hoeveelheid mineralen en spoorelementen binnenkrijgen zal dit zeker de gezondheid ten goede komen.
Mineralen in een vloeibare toestand kunnen beter door het voer gemengd worden dan bijvoorbeeld in poeder of granulaatvorm. Er is onderzoek gedaan hoe het rantsoen het beste gemengd kan worden en daarmee ontmenging voorkomen wordt. Een van de tips voor de optimale bereiding van een homogeen rantsoen is het toevoegen van een nat bijproduct. Dit heeft een plakkende werking waardoor een homogeen mengsel ontstaat. Wilt u ook een homogeen rantsoen samenstellen? Gebruik dan LiquiBlend vloeibare mineralen en ervaar de voordelen!
 
Vloeibare mineralen
LiquiBlend is een nat bijproduct dat bestaat uit vloeibare mineralen. Vloeibare mineralen hebben als voordeel dat ze niet stuiven en homogeen mengen door het rantsoen. Hierdoor is selectie aan voerhek dus  ook niet mogelijk, dit geeft meer rust in de stal. Voordeel van vloeibare mineralen in een voermengwagen is de homogene verdeling over het voer. Dit leidt er toe dat elke koe de juiste hoeveelheid mineralen binnenkrijgt.
 
Voordelen voor u
Liquiblend is een ionische wateroplossing van vloeibare mineralen, de verhouding van de aanwezig mineralen en spoorelementen kan aangepast worden op uw bedrijfsspecifieke behoeften. Door de vloeibare vorm treedt geen ontmenging op en worden de mineralen evenredig verdeelt over het rantsoen. Hierdoor kunnen de koeien de mineralen beter benutten wat de gezondheid bevordert en natuurlijk goed is voor uw portemonnee.

Wilt u de voordelen van Liquiblend zelf ervaren? Vraag dan via het contactformulier een vrijblijvend voedingsadvies aan.
    23-03-2017 16:01